תכנון פיננסי
תכנון פיננסי נכון הוא אחד מאבני היסוד של כל בית ועסק. יש תכנון שוטף כמו הוצאות של משק בית או עסק, וזה ההבדל בין הצלחה כלכלית לבין צבירת נכסים או כישלון שמשם הדרך לפשיטת רגל היא כבר ידועה מראש. יש תכנון פיננסי לטווח הקצר יותר שהוא שוטף לכל המשפחה לכל משפחה יש הוצאות והכנסות והחוכמה היא שההכנסות יהיו גבוהות מההוצאות. ניתן להשיג את התכנון הנכון בשתי דרכים, האחת היא הגדלת ההכנסות או הפחתת ההוצאות. מי שיש לו משכנתא, חייב כ ההוצאה של המשכנתא תהיה כשליש מההכנסה הכוללת של שני בני הזוג או של אדם יחיד במידה ומדובר על אדם בודד.
לפלח את ההוצאות בעת תכנון פיננסי
כשאנו מתכננים את ההוצאות של הבית חשוב לפלח את ההוצאות להוצאות קבועות והוצאות משתנות. ההוצאות הקבועות בעת תכנון פיננסי זה הוצאות על מזון, חשבונות שוטפים והוצאות אחרות שאינן משתנות בכל חודש. יש גם את ההוצאות שהן בלתי צפויות כמו קלקול בבית, הוצאה על תיקון רכב, קנסות ועוד. מומלץ כי כל משפחה תפריש סכום מסוים על הוצאות בלתי צפויות. חשוב כי לכל משפחה יהיה חיסכון קבוע על מנת לבצע תכנון פיננסי נכון על מנת לחסוך לצרכים בעתיד ולחשוב על החיסכון הזה כעל עוד הוצאה צפויה.
תכנון פיננסי לטווח הארוך
יש כמובן את התכנון הפיננסי לטווח הארוך יותר שהוא תכנון שהוא הרבה יותר מורכב. תכנית פרשה למשל, היא תכנון פיננסי לטווח הארוך, כל משפחה חייבת לתכנן כבר בגיל צעיר את הפרישה, כולנו מעוניינים לחיות בכבוד בעת זקנה, יש הרה אנשים שמתכננים נכון את גיל הפרישה כבר מגיל עשרים וכך הם דואגים לעצמם בעוד מועד לפרישה בסכומים שיוכלו להתקיים מהם בכבוד. חשוב כי תיעזרו ביועצים פנסיוניים אפילו באמצעות חברת הביטוח שלכם על מנת שהיועצים הפנסיוניים, יוכלו להתאים לכם תכנית ומסלולי השקעה שיתאימו לכם. אפילו אם אתם עובדים הרבה זמן במקום עבודה מסוים, אין זה אומר כי מה שמפריש לכם המעסיק לפנסיה יוכל להספיק לכם ולכן יש לחסוך בתכניות פנסיה נוספות על מנת לבצע תכנון פיננסי נכון לטווח הארוך.
|